Les curses de muntanya a les classes de física" és un projecte cooperatiu que pretén utilitzar les dades contingudes a les pàgines web del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre per a la realització d’exercicis dins del tema del Moviment de la matèria Física i Química de 4t ESO i en el qual l'alumnat de primer d'ESO del nostre centre farà de periodista i anirà informant de les curses i el desenvolupament del projecte. Participen els Instituts d'Alcanar, Ulldecona, La Sènia, Gandesa, l'Institut Escola de Jesús i el CRP Baix Ebre.

diumenge, 28 d’abril de 2013

La Fageda revifa amb la 4a Marató


IMG_4138
hP2FIAkaSmu7RQdo69oCbtEg0cikyFDCqszdx6nU20ELa Sénia va celebrar, aquest diumenge 21, la 4ª Marató que rep el nom d’un dels indrets més apreciats i visitats del seu terme muntanyenc: la Fageda.Els 181 inscrits van disputar una marató de 43 km i un desnivell acumulat de 4.892 metres, amb una alçada màxima de 1.113 metres. Per poder aconseguir arribar a la línia de meta, els organitzadors van proporcionar 11 avituallaments.
IMG_4117


A les 7.30h, a la Clotada, es donava el tret de sortida de la prova puntuable per al VIè Circuit de Curses de Muntanya de les TE. Des de la Clotada, els participants es dirigiren pel camí enquitranat cap a al Povet del Torril (500m). Després, van anar cap al camí del Francès i seguiren cap a la Caseta Bernarda (900m). Tot seguit, enfilaren cap a l’Escaleta i, havent pujat la dura costa, començaren el camí de baixada fins passar per la Cruïlla Plans i la Fou (600m). Arribats a aquest punt, els corredors pujaren fins la Cova Roja i, des d’aquí es dirigiren cap a la Cova dels Bous. A partir d’allí, els corredors s’enfrontaren a una dràstica pujada d’aproximadament 400 metres fins tornar a la Cruïlla Plans i l’Escaleta. D’aquí emprengueren l’última baixada fins la Font de Pallerols i seguiren fins la línia de meta.

IMG_4160

IMG_4092

 Quant a la classificació Absoluta masculina, Houssain Abaghad (UEC Tortosa), amb un temps de 4:08:52, va ser el guanyador. Seguidament, travessaven la línia de meta Juan José Oliva (AE Alcanar), qui va fer un temps de 4:20:28 i Juanma Oviedo (Desakato Team), amb un temps de 4:28:55. Pel que fa a la classificació Absoluta femenina, la primera classificada fou Judit Lamas (Team Flowers), la qual aconseguia un temps de 5:16:20; Thais Pentinat (Extrem Team Tivissa), arribava en segon lloc amb un temps de 5:28:04 i, en tercer lloc, ho feia Mònica Olivan (ATE Coll de l’Alba), qui es classificava amb una marca de 5:46:20.
javi gine trail roquetes a la marato de la fageda
En acabar l’entrega de premis, els participants van gaudir d’unes torrades proporcionades pels organitzadors per poder recuperar l’energia consumida durant la cursa.

IMG_20130421_075819

Us deixem en una imatge del pòster que va realitzar l'alumnat de l'institut de la Sénia on es resumeix el treball que van fer sobre aquesta cursa dintre del Projecte Curses de Muntanya a les Classes de Física, en el qual nosaltres també participem amb el nostre Taller de Premsa.

Fotos: Trail Roquetes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada