Les curses de muntanya a les classes de física" és un projecte cooperatiu que pretén utilitzar les dades contingudes a les pàgines web del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre per a la realització d’exercicis dins del tema del Moviment de la matèria Física i Química de 4t ESO i en el qual l'alumnat de primer d'ESO del nostre centre farà de periodista i anirà informant de les curses i el desenvolupament del projecte. Participen els Instituts d'Alcanar, Ulldecona, La Sènia, Gandesa, l'Institut Escola de Jesús i el CRP Baix Ebre.

divendres, 15 de març del 2013

La 3a de l’UT les Fonts




Els passats 8, 9 i 10 de març Xerta va acollir la tercera edició de l’Ultra Trail.
IMG_7585


L’etapa coneguda com la Nocturneta va ser el tret de sortida de l’UT les Fonts.


Divendres 8 a les 21h, començava el recorregut nocturn que constava de 23 Km i un desnivell positiu de 350 m. Malgrat la pluja intermitent, que dies abans ja havia provocat la baixada els barrancs de la zona, els corredors van recuperar forces gràcies als 3 avituallaments proporcionats al llac d’Ossera, Aldover i la Balaguera.

IMG_8308

 Els tres primers classificats en la categoria Sènior masculí van ser: Jaume Folguera Robert (Spiridon Team) qui, amb un temps de 1:35:07, va rebaixar en 5 minuts la marca aconseguida a l’edició anterior; en segon lloc, es va classificar Israel Escudero (The North Face) amb un temps de 1:39:34 i, en tercer lloc, arribava Toni Calderon Guillén ( Running Peace World ) amb una marca de 1:39:44.

IMG_8339

 Quant a les categories femenines, la primera classificada va ser Teresa Nimes Pérez (Team Lafuma Ibèrica) amb una marca de 2:04:07, seguida de Maria Elena Ferreres Sebastià (UEC Tortosa) qui aconseguia un temps de 2:05:05 i, finalment, Rakel Aperribai Ugarte (Izadi–Zaleak) amb una marca de 2:06:09.

Dissabte 9 a les 6h del matí, començà la cursa més llarga i dura de l’UT, la qual constava de 70 Km i un desnivell positiu de 4.000 metres, i comptà amb la col·laboració de molts ciutadans de diverses poblacions, com ara, Paüls, Prat de Comte i Alfara de Carles.



Els classificats en la categoria Sènior masculí foren, Jaume Folguera Robert (Spiridon Team) amb una marca de 7:54:27, seguit de Sergi Cots Sotoca (Verticrunners), qui feia un temps de 8:37:37; i, en tercer lloc, Toni Calderon Gillén (Running Peace World) amb una marca de 8:37:38.

P1200706
Pel que fa a la categoria Sènior femení, Teresa Nimes Pérez (Team Lafuma Ibèrica) en classificava en primer lloc amb un temps de 10:10:50, seguida d’Olga Manko (AE Matxacuca) amb 10:33:07 i Teresa Aguiló Inglada (AE Diedre) qui aconseguia un marca d’11:07:13

P1200734



L’última etapa de l’UT les Fonts s’iniciava diumenge 10 a les 8h. Els, aproximadament, 100 inscrits iniciaren el recorregut acompanyats per unes condicions ambientals força favorables.


Unes dos hores més tard, arribaven a la línia de meta els primers corredors ovacionats pel conjunt dels espectadors. Houssain Abaghad (UEC Tortosa) ho feia en primer lloc amb un temps de 2:33:51, Juan José Oliva Simó (AE Alcanar) el seguí amb 2:36:03 i, en tercer lloc, Ramon Curto Geira es classificava amb2:41:24.





La corredora local Ragna Cathelijne Debats (CE Xerta) fou la primera sènior femenina en travessar la línia de meta a les 2:53:36, seguidament, es classificà sandra Burgues Llaó (Trail Roquetes) amb un temps de 3:28:03 i, en tercer lloc, ho feia Estefania Barreda Querol (AD Maestrat) amb la marca de 3:29:06.










A quarts de dues, la Ultra Trail les Fonts s’acomiadava fins la propera edició amb l’entrega del trofeus i premis als diversos guanyadors de cada etapa així com a tots els finishers de l’UT.
Alumant de primer d'ESO va anar a fer el seguiment de la cursa, aquí els teniu fent de reporters.


Fotos: Mauro Ortiz i Ins-Esc Daniel Mangrané

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada