Les curses de muntanya a les classes de física" és un projecte cooperatiu que pretén utilitzar les dades contingudes a les pàgines web del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre per a la realització d’exercicis dins del tema del Moviment de la matèria Física i Química de 4t ESO i en el qual l'alumnat de primer d'ESO del nostre centre farà de periodista i anirà informant de les curses i el desenvolupament del projecte. Participen els Instituts d'Alcanar, Ulldecona, La Sènia, Gandesa, l'Institut Escola de Jesús i el CRP Baix Ebre.

divendres, 1 de març del 2013

Lo Frare va tornar

Ginestar es posà les vambes per a la 4a edició

El passat diumenge 10 de febrer es va dur a terme una nova edició de lo Frare, tercera prova del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre.

A les 9.30h es donà el tret de sortida als 226 participants de la quarta edició de la cursa del Frare, el recorregut de la qual constava de 22.3 quilòmetres i un desnivell positiu de 803m.
En la categoria General Masculí, el primer classificat va ser José Lozano Garcia (Independent) amb un temps de 2:00:33; seguit de Houssain Abaghad (UEC Tortosa) amb una marca de 2:03:02, i Ramon Curto Geira (Trail CER la Sènia) amb un temps de 2:03:47. Quant a la categoria General Femení, Ragna Cathelijne Debats (CE Xerta) amb un temps de 2:20:36 es va imposar per davant de Judit Lamas Borraz (ATE Coll de l’Alba), qui va acabar el recorregut amb 2:39:32, i Estefania Barreda Querol va completar el podi femení gràcies a una marca de 2:43:50.

El recorregut d’ enguany s’iniciava al Poliesportiu des d’ on es dirigia cap a l’ermita de sant Isidre. Un cop allí, a diferència de les passades edicions, s’arribava a les Comes, al collet de Marcó en direcció a les Càrcoles, fins coronar lo Frare. Ja dalt, la cursa es dirigí cap al coll de Maula, i inicià la baixada pel barranc de Penya-roja fins arribar al barranc dels Gàfols. La cursa va finalitzar al mateix punt de sortida.